phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: september 2016

Onderooglidcorrectie

29 september 2016

Een onderooglidcorrectie is een mooie behandeling als je last hebt van te veel huid onder de ogen. Maar hoe gaat een onderooglidcorrectie in zijn werk? Bij een onderooglidcorrectie wordt een stukje vel weggehaald. Hierdoor worden wallen of donkere kringen minder. Het resultaat houdt langdurig aan. Er kleven echter ook risico’s aan de behandeling. Want wordt er te veel huid weggehaald, dan zal dit hersteld moeten worden. Anders bestaat het risico dat het oog open blijft staan en gaat tranen.

Wat is een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine chirurgische ingreep. Bij nagenoeg alle wallen is er sprake van uitpuilend vet onder de ogen. Vanwege dit vet gaan wallen niet vanzelf weg, zelfs niet na een goede nachtrust. Met een onderooglidcorrectie kan het vet worden weggehaald. Het vet wordt door middel van een kleine incisie verwijderd. Wanneer na verwijdering van het vet nog te veel huid over is, kan er worden besloten om aan de buitenkant het vel weg te snijden.

Ooglidcorrectie vs. Fillers


Ruim 80% van de mensen met wallen onder de ogen overweegt een onderooglidcorrectie. Met fillers kan echter eenzelfde resultaat worden behaald, zonder te hoeven snijden. Met fillers onder de ogen heb je namelijk geen down-time, ook wel hersteltijd genoemd. De volgende dag kun je nagenoeg alles weer doen. Bovendien zijn de risico’s op complicaties bij een onderooglidcorrectie veel groter. Bij een filler om wallen te verwijderen kunnen er ook complicaties ontstaan, maar deze zijn eigenlijk te verwaarlozen. Mochten er onverhoopt bobbeltjes hyaluronzuurfiller ontstaan, dan zijn deze eenvoudig op te lossen met een tegenmiddel. Het middel wordt geïnjecteerd en het hyaluronzuur lost op.

Geplaatst in Onder de ogenGetagd Leave a Comment on Onderooglidcorrectie

Striae behandelen

28 september 2016

Wanneer ontstaan striae? Striae ontstaan wanneer iemand snel groeit of voluptueuzer wordt. Het onderhuidse bindweefsel kan dit uitrekken niet bijhouden en scheurt vervolgens. Meestal gaat het ontstaan van striae samen met een levensfase, bijvoorbeeld zwangerschap of een ziekte. Om striae te verbeteren zijn er striaebehandelingen.

Striae verbeteren

Er zijn veel mythes op internet over hoe je striae zou kunnen verbeteren. Met pindakaas, met Bio Oil, met massage, endermologie, noem maar op. Mariëlle, striae-expert bij Kliniek Dokter Frodo, geeft haar visie op striae. ‘Naast de huis-tuin-en-keuken-middeltjes, bestaan er ook behandelingen, zoals een laserbehandeling om de striae te verminderen, maar ook een combinatiebehandeling. Deze laatste striaebehandeling wordt uitgevoerd bij Kliniek Dokter Frodo.’ Bij de combinatiebehandeling om de striae echt zichtbaar te kunnen verminderen worden drie behandelingen gecombineerd: carboxytherapiemicroneedling en tretinoine-crème gecombineerd met vitamine A-crème.

Striae behandelen met laser


Striae behandelen bij Kliniek Dokter Frodo, hoe gaat dat nou precies in zijn werk? Door de combinatiebehandeling wordt de huid op drie verschillende manieren gestimuleerd. Zo wordt de huid echt verstevigd, verstrakt en gestimuleerd, waardoor je wel resultaat ziet: de striae vermindert zichtbaar. Met een laserbehandeling wordt de huid eigenlijk beschadigd. De laser maakt gaatjes en verstrakt de huid daar iets mee. Echter, door de behandeling die in de kliniek wordt uitgevoerd wordt de huid niet kapot gemaakt.

Geplaatst in Blogs over striaeGetagd Leave a Comment on Striae behandelen

Hyaluronidase

27 september 2016

Soms kan het voorkomen dat het effect van het inspuiten van hyaluronzuur niet het beoogde is. In dat geval biedt hyaluronidase de oplossing. Hyaluronidase wordt gebruikt om fillers op te lossen. Hyaluronidase is een tegenmiddel dat alleen werkt bij een bepaalde groep fillers, te weten: hyaluronzuurfillers. Voorbeelden van hyaluronzuurfillers zijn Juvederm en Restylane.

Toepassing hyaluronidase

Maar wanneer wordt er nu hyaluronidase gebruikt? Af en toe gebeurt het wel eens dat er te veel van de hyaluronzuurfiller is gebruikt. Veel mensen weten niet dat hier wat aan te doen is. Het antwoord is namelijk: het oplossen van hyaluronzuur met hyaluronidase. Hyaluronidase wordt in de filler zelf geïnjecteerd. Vervolgens lost het hyaluronzuur vrijwel meteen op. Het hyaluronzuur valt als het ware uit elkaar. Wat er daarna overblijft is suiker en water. Deze twee bestanddelen worden vervolgens door het lichaam opgenomen. Niemand kan nog zien dat je behandeld bent.

Nadelen hyaluronidase

Een nadeel van hyaluronidase is dat het ook het al van nature aanwezige hyaluronzuur in de huid kan oplossen. Het is dan ook belangrijk dat hyaluronidase zo veel mogelijk in de filler wordt gespoten. Het eventueel afgebroken natuurlijke hyaluronzuur zal door het lichaam in de loop van de tijd weer zelf worden geproduceerd.

Fillers verwijderen

Spijt van fillers? Of hebben de fillers niet het door jou gewenste resultaat bereikt? Bijvoorbeeld bobbels in je lip? Of zijn je lippen bijvoorbeeld iets té opgevuld? Tijdelijke fillers, als Juvéderm en Restylane, kunnen bij Kliniek Dokter Frodo worden verwijderd met behulp van hyaluronidase.

Fillers verwijderen kosten

Geplaatst in Blogs over fillersGetagd Leave a Comment on Hyaluronidase

Liquid facelift bijwerkingen

26 september 2016

Wat zijn de bijwerkingen van een Liquid Facelift? Een Liquid Facelift is een relatief grote behandeling en daarbij horen ook wat bijwerkingen. Na de behandeling kun je bijvoorbeeld wat zwelling hebben met een bijbehorend beurs gevoel. Het is dus belangrijk om er rekening mee te houden dat je er de volgende dag niet direct ‘spic en span’ uitziet. Plan dus een Liquid Facelift-behandeling niet de dag voor een bruiloft of andere grote gebeurtenis.

Zeldzame bijwerkingen Liquid Facelift

Andere, minder vaak voorkomende, bijwerkingen zijn blauwe plekken. Doordat Kliniek Dokter Frodo met canules werkt, is de kans op blauwe plekken minimaal. Mocht je van jezelf weten dat je snel een blauwe plek krijgt, dan is de kans ietsjes groter. Hoe lang een blauwe plek blijft zitten, is zeer persoonlijk; bij de één is dat een paar dagen en bij de ander ruim een week.

Allergische reactie Liquid Facelift

In theorie is het mogelijk om een allergische reactie te krijgen na een Liquid Facelift, maar gelukkig komt dit nooit voor. Hetzelfde geldt voor een infectie. Mocht een infectie na een Liquid Facelift gebeuren, dan is dit heel goed te behandelen met een antibioticakuur. Het mooie van hyaluronzuur is dat het altijd op te lossen is met een tegenmiddel, namelijk: hyaluronidase. Het belangrijkste om te weten is dat op het moment dat iemand terugkomt met een klacht, er altijd een passende behandeling voor is.

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftGetagd Leave a Comment on Liquid facelift bijwerkingen

Jukbeen behandeling

22 september 2016

Wil je mooiere jukbeenderen, zonder te snijden? Het kan met een eenvoudige filler. Want wanneer je het gevoel hebt dat jouw jukbeenderen te klein zijn of dat jouw gezicht mooier wordt als deze wat groter zouden zijn, dan is een jukbeenbehandeling met fillers een mooie oplossing.

Jukbeenderen fillers

In geval van een jukbeenbehandeling met fillers worden er hyaluronzuurfillers geïnjecteerd op het jukbeen. Hierdoor trekt het gezicht als het ware wat op, alsof je een facelift hebt gehad. De neuslippenplooi wordt minder, de marionetplooitjes worden minder en zelfs de wallen worden minder zichtbaar. Het volume van de filler wordt bij de behandeling niet alleen op de jukbeenderen geplaatst, maar ook daarboven en daaronder. Hierdoor blijft alles in verhouding en krijg je het meest natuurlijke resultaat.

Jukbeenderen verbeteren

Jukbeenderen bevinden zich aan de voorkant van het hoofd, bovenaan de wang. De jukbeenderen zijn onderdeel van de schedel en maken deel uit van de oogkas en van de neusholtewand. De vorm en plaatsing van de jukbeenderen hebben invloed op het aangezicht. Zijn de jukbeenderen asymmetrisch? Of zijn de jukbeenderen simpelweg niet goed zichtbaar doordat deze onderontwikkeld zijn? Dan kan de aanblik van de jukbeenderen worden verbeterd met behulp van het injecteren van fillers.

Fillerbehandeling jukbeenderen

Kies je voor een fillerbehandeling van de jukbeenderen? Dan worden de fillers geïnjecteerd in de diepe lagen van het gezicht. Na de behandeling kan tijdelijke zwelling en roodheid ontstaan. De fillerbehandeling van de jukbeenderen moet na verloop van tijd worden herhaald.

Geplaatst in Blogs over fillersLeave a Comment on Jukbeen behandeling

Chemische peeling met TCA

7 september 2016

Een chemische peeling is een effectieve manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen. September is de uitgelezen maand om te starten met een chemische peeling. Het risico op zonbeschadiging na een peelingbehandeling is dan minder groot. Een van de veiligste chemische peelings is de chemische peeling met TCA. Een TCA-peeling is daarnaast een goede aanvulling op IPL- en laserbehandelingen.

Voordelen TCA-peeling

De TCA-peeling is een medium peeling. Oftewel, een oppervlakkige peeling waarmee onder meer vlekkige pigmentatie, wijde poriën, ondiepe acnelittekens en fijne lijntjes verholpen worden. De medium peeling heeft veel voordelen:

  • Een medium peeling kan vaker worden toegepast, omdat de huid sneller herstelt.
  • Na een medium peeling voelt de huid direct glad aan.
  • Dankzij de gepatenteerde oplossing, de Pain Control, is de TCA-peelingbehandeling vrijwel pijnloos.
  • De peeling met TCA wordt per laag aangebracht. Dit maakt de kans op complicaties klein. Bovendien is er veel controle over het gewenste resultaat.

Hoe werkt de TCA-peeling?

In geval van een TCA-peeling wordt de huid met de chemische stof TCA behandeld. Deze stof laat de huid sneller exfoliëren. De TCA-peeling stimuleert de celdeling in de lederhuid waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt en de lederhuid dikker wordt. Dit maakt de chemische peeling met TCA zeer geschikt voor mensen met een dunne huid. Kliniek Dokter Frodo werkt met EASY TCA® PAIN CONTROL, een combinatiepeeling die onder andere bestaat uit retinol, fruitzuren, eiwit- en vetsplitsende enzymen, salicylzuur, de stof TCA (trichloric-acetic-acid, oftewel trichloorazijnzuur) en een beetje fenol.

De EASY TCA-peeling:

  • Verfijnt de poriën;
  • Vermindert pigmentvlekken en lentigine keratose (levervlekken);
  • Vermindert striae;
  • Vervaagt acne(littekens) en zorgt voor een minder vette huid;
  • Laat een doffe, grauwe huid er weer stralend uitzien;
  • Vervaagt fijne lijntje en rimpeltjes.

Nadelen chemische peeling


Aan iedere chemische peeling kleven een aantal nadelen, zo ook aan de TCA-peeling. Na iedere peeling zal de huid vervellen. Dit hoort bij het proces. Vellen mogen nooit van de huid worden getrokken. De kans bestaat dat nieuwe huidcellen worden meegetrokken. Tot zes weken na de behandeling moet de huid worden beschermd tegen uv-stralen met SPF 50+. Tot twee weken na de behandeling mogen geen peelings, scrubs, aromatherapie of essentiële oliën worden gebruikt. Ook ontharingsbehandelingen en het gebruik van producten die retinol of fruitzuren bevatten worden afgeraden.

De TCA-peeling bestaat uit ongeveer vier behandelingen met tussenpozen van minimaal acht dagen. Iedere behandeling duurt ongeveer een half uur. Lees meer over peelings.

Geplaatst in De huidLeave a Comment on Chemische peeling met TCA