phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: februari 2024

Overmatig zweten voorhoofd

27 februari 2024

Zweten is een logisch gevolg bij onder andere warm weer en fysieke inspanningen. Het lichaam koelt zichzelf hiermee af, ook wel thermoregulatie genoemd. Zweten kan echter ook voorkomen zonder dat hier een directe aanleiding voor is. In dit geval spreken we van overmatig zweten, ook wel hyperhidrose genoemd en komt voor bij 1 op de 10 mensen. Eén van de plekken waar overmatig zweten voorkomt is het voorhoofd. Kliniek Dokter Frodo geeft uitleg over de oorzaak en wat u ertegen kunt doen.

De oorzaak van overmatig zweten op het voorhoofd

Regelmatig komt het voor bij zowel mannen als vrouwen: overmatig zweten op het voorhoofd. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld doordat het overmatig zweten op het voorhoofd genetisch bepaald is, maar ook omdat er sprake is van medicijngebruik of hormonale kwesties. Het overmatig zweten op het voorhoofd wordt vaak als storend ervaren. Gelukkig is er een oplossing voorhanden: de anti transpiratie botoxbehandeling.

 

Overmatig zweten voorhoofd stoppen

Wilt u overmatig zweten op het voorhoofd tegengaan, dan kan er gebruik worden gemaakt van botox. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat naast het feit dat botox spiertjes tijdelijk stillegt, ook de productie van zweet erdoor stopt. Wanneer botox op bepaalde plekken op het voorhoofd wordt ingespoten, wordt de zweetproductie voor maar liefst 99,9% gereduceerd.
Close-up van een half kalende man met hoog voorhoofd met zweetdruppels. De man ziet er verhit uit en veegt met een wit doekje de zweetdruppels weg.

 

Wat kan ik zelf doen tegen overmatig zweten op het voorhoofd?

Heeft u zelf vaak last van overmatig zweten op het voorhoofd? Er zijn verschillende factoren die de mate van hyperhidrose beïnvloeden en waar u op kunt letten om het zweten te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan roken, maar ook aan het nuttigen van (veel) koffie, energiedrankjes, alcohol en pittige gerechten.

Zweten voorhoofd botox

Meer weten over botox bij overmatig zweten op het voorhoofd? Neem dan contact op met onze specialisten of maak een afspraak in onze kliniek. We helpen u graag verder.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd , Leave a Comment on Overmatig zweten voorhoofd

Bobbels na fillers

26 februari 2024

Na toepassing van fillers kunnen er bobbels ontstaan. Echter, er moet daarbij eerst een onderscheid worden gemaakt tussen twee type fillers:

Permanente fillers

Permanente fillers werden vroeger veel gebruikt en kunnen bobbels veroorzaken. Omdat dit type filler permanent is, zijn de bobbels die deze kunnen geven ook permanent. De enige optie om deze te verwijderen is door middel van een chirurgische ingreep. Bij Kliniek Dr. Frodo wordt deze ingreep niet uitgevoerd omdat in de kliniek niet wordt gewerkt met permanente fillers.

Hyaluronzuurfillers

Het tweede type filler – die in Kliniek Dokter Frodo wordt gebruikt – is de hyaluronzuurfiller. Hyaluronzuurfillers bestaan uit een stofje dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Hiermee wordt de kans op bijwerkingen enorm verkleind. Toch bestaat er een kleine kans op het ontwikkelen van bobbeltjes. Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt, is het vaak een blauwe plek. Deze bobbels zijn meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauwe plek verdwijnt vanzelf.

Bobbel verwijderen met hyaluronidase

Is er sprake van een niet-pijnlijk bobbeltje? Dan is dit vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is goed op te lossen met hyaluronidase. Dit is een soort tegenmiddel van hyaluronzuur. Na inbrengen op een bobbeltje of een andere plek waar een ongewenste hyaluronzuurfiller zit, zorgt hyaluronidase dat deze filler oplost. Dit in tegenstelling tot permanente fillers waaraan niks meer kan worden gedaan na het plaatsen.

De samenstelling van Hyaluronidase

 

 

 

Granuloom

Een ander zeer zeldzaam type bobbeltje is een granuloom. Een granuloom is een ontstekingsreactie op een vreemde stof. Deze reactie wordt bijna nooit gezien bij fillers van het merk Juvéderm. Wanneer er toch een reactie ontstaat is deze ook te verhelpen met hyaluronidase, het tegenmiddel.

Kortom, een bobbeltje na een fillerbehandeling met hyaluronzuur is zeldzaam. Maar wanneer dit toch ontstaat, gaat het meestal vanzelf over of is dit makkelijk te behandelen.

Heeft u bobbeltjes na een fillerbehandeling?

Heeft u bobbeltjes na een fillerbehandeling? Dan kunnen wij het teveel aan hyaluronzuur oplossen. Neem in dit geval contact met ons op. Ook als u vragen heeft staat Kliniek Dokter Frodo voor u klaar.

Meer informatie over bobbels in je lip na een fillerbehandeling

Geplaatst in AlgemeenGetagd , Leave a Comment on Bobbels na fillers

Top 5 complicaties bij botox

7 februari 2024

Botox zorgt ervoor dat spieren zich tijdelijk niet kunnen samentrekken. Naast de vele voordelen van een goed uitgevoerde Botoxbehandeling zijn er ook een aantal complicaties die kunnen optreden indien u niet juist wordt behandeld.

Botox is veilig, mits uitgevoerd door een deskundige arts met de juiste techniek. De veiligheid van Botox valt of staat rondom de werkwijze van de arts. Kliniek Dokter Frodo maakt geen compromis rondom kwaliteit en veiligheid.

Een goede arts zal altijd kijken of een behandeling veilig is, klopt en zich afvragen of iemand wel echt geholpen is met een behandeling. De grote zogenaamde budgetklinieken die vragen niet, die draaien. Helaas zijn veel cliënten zich niet bewust van het feit dat sommige artsen die Botox behandelingen doen, niet opgeleid zijn en niet eens aangesloten zijn bij de beroepsvereniging NVCG. Elke arts heeft een eed afgelegd, maar het evenwicht tussen goed doen en winst maken, lijkt niet altijd in balans. Er zijn veel spanningen tussen de belangen van een kliniek en de arts die de patiënt écht wilt helpen.

 

Top 5 bijwerkingen van Botox bij specifieke behandelingen

1. Hangende oogleden

  • Indien de Botox te hoog wordt geplaatst, kan de voorhoofdsspier onbedoeld tot rust gebracht worden waardoor deze de wenkbrauwen niet meer kan optrekken en de oogleden wat kunnen gaan hangen.
  • Indien Botox te laag wordt geplaatst kan het spiertje dat de oogleden optrekt tot rust worden gebracht waardoor er een hangend ooglid ontstaat.
  • Indien er teveel Botox wordt gebruikt treedt er een combinatie van bovenstaande op en dat is niet goed.

Lees alles over: Botox in het voorhoofd

2. Kwijlen

Indien een spier rondom de mond wordt behandeld met Botox om bijvoorbeeld liplijntjes te verminderen, dan kunt u uw mond minder goed sluiten. Dit kan ertoe leiden dat u gaat kwijlen, maar ook dat het drinken uit een rietje een hilarische vertoning wordt.

Lees alles over: Botox voor lippen

3. Hoog opgetrokken wenkbrauwen

Kent u dokter Spock nog met zijn hoog opgetrokken wenkbrauwen? Als complicatie van een Botoxbehandeling kan het voorkomen dat er geen goede balans wordt gevonden in de behandeling van het voorhoofd. Hierbij trekt de zijkant van de voorhoofdsspier de wenkbrauw veel verder omhoog dan wenselijk is. Dit is misschien grappig voor een verkleedfeestje, maar u kunt het beter voorkomen door naar een gerenommeerde arts te gaan.

4. Niet meer kunnen lachen

Voor de behandeling van tandenknarsen wordt de Botox diep in de kauwspier geplaatst. Indien de Botox te oppervlakkig wordt geplaatst, of er te veel Botox wordt gebruikt, dan kan de risoriusspier die er in de buurt loopt ook worden aangedaan. Deze spier zorgt er normaal voor dat de mond naar buiten wordt getrokken. Indien deze door een verkeerd uitgevoerde behandeling tot rust wordt gebracht kunt u tijdelijk niet meer goed lachen of lacht u met een scheve mond.

Lees alles over: Botox tegen tandenknarsen

5. Hangende lip

Voor de behandeling van een gummysmile/paardenlach zorgen wij ervoor dat de spier die het tandvlees te veel bloottrekt tot rust wordt gebracht tijdens het lachen. Indien er op een verkeerde plek geprikt wordt of met een verkeerde hoeveelheid, dan kan de lip juist gaan hangen.

 

Andere mogelijke Botox bijwerkingen

Hoewel Botox compleet veilig is en geen langdurige bijwerkingen kent, bestaan er toch kortdurende complicaties die kunnen optreden na de behandeling:

1. Kleine blauwe plekken

Na het injecteren van de Botox kunnen er blauwe plekjes ontstaan in het behandelgebied. Deze camoufleert u eenvoudig met make-up en verdwijnen vaak binnen 3 tot 5 dagen.

2. Toegenomen activiteit van andere spieren

Botox schakelt de functie van bepaalde gezichtsspieren uit, waardoor andere spieren deze overnemen. Door deze verhoogde activiteit kan de huid eromheen gevoeliger worden voor rimpelvorming.

3. Hoofdpijn

Hoofdpijn komt vaak voor na een Botoxbehandeling, maar is van korte duur. Na de behandeling kunnen er namelijk spierspasmen optreden die de pijn veroorzaken.

4. Hypesthesie en paresthesie

Hypesthesie (afgenomen gevoeligheid) en paresthesie (tintelend gevoel) zijn een zeldzame Botox bijwerking. De symptomen zijn afkomstig van een zenuwtrauma. Hoe lang het gevoel aanhoudt is afhankelijk van de zenuwtak.

 

Oplossing?

Botox heeft de mooie eigenschap dat het weer uitwerkt. Eventuele complicaties zijn dus van tijdelijke aard en zullen in het slechtste geval na 3 tot 4 maanden uitwerken.
Máár: voorkomen is beter dan genezen (of in de omschreven gevallen ‘afwachten’). Bij een deskundige cosmetische arts komen bijwerkingen of complicaties bij Botox nagenoeg niet voor.

Kies voor eerlijk advies en een veilige Botoxbehandeling

Over het algemeen is een Botoxbehandeling volledig veilig, mits u kiest voor een gerenommeerde kliniek. Daarnaast is het goed om van tevoren op de hoogte te zijn van de mogelijke bijwerkingen, zodat u niet voor onverhoopte verrassingen komt te staan. Wilt u meer informatie? neem dan contact met ons op.

Geplaatst in Blogs over Botox, ComplicatiesLeave a Comment on Top 5 complicaties bij botox