Cosmetische ingrepen: de mannen aan het woord.
3 september 2013
Steeds meer mannen bezoeken een cosmetisch kliniek en laten zich behandelen met bijvoorbeeld botox, fillers of carboxy.
Ook in onze kliniek groeit het aantal mannelijke bezoekers aanzienlijk. Drie mannen die onze kliniek met regelmaat bezoeken geven hun mening over veroudering, cosmetische ingrepen en de prijzen hiervan.
Even voorstellen:
Pierre is 48 jaar en woont in Amsterdam, hij bezoekt onze kliniek voor de behandeling van zijn voorhoofdrimpel met Botox.
Thijs is 39 jaar en woont in Amsterdam, hij bezoekt onze kliniek voor de Botox-anti-transpiratiebehandeling omdat hij last heeft van overmatig zweten.
Johan is 44 jaar, woont in Utrecht en bezoekt onze kliniek voor de carboxytherapie behandeling vanwege de blauwe kringen onder zijn ogen.
1. Hoe denk je over het tegengaan van veroudering door middel van cosmetische ingrepen voor mannen?
Pierre: Het is van deze tijd. Mannen gaan naar de sportschool, zonnebank, eten verantwoord etc. om in shape te blijven en er goed uit te zien. Dus waarom niet iets doen aan bijvoorbeeld rimpels? “Kleding maakt de man’ maar alleen in combinatie met een goedverzorgd hoofd / uitgerust gezicht.
Thijs: Prima, mits het resultaat natuurlijk is.
Johan: Je gaat de veroudering niet tegen, maar je kunt cosmetisch wat accenten zetten waardoor het beeld net wat frisser en minder vermoeid wordt. Iedereen moet voor zichzelf doen wat hij denkt dat ie doen moet. Dus als mannen een cosmetische ingreep willen, moeten ze dat vooral doen. Zolang ze het maar voor zichzelf doen en niet voor een ander. Je bent uiteindelijk niet alleen het frissere beeld dat je gezicht na de behandeling uitstraalt, maar je bent ook de persoon die er voor kiest om cosmetisch in te grijpen. Als je daar mee kunt leven, zie ik een cosmetische ingreep als ‘handig en fijn dat het bestaat’.
2. Wat vind je van de prijzen voor cosmetische behandelingen?
Pierre: De prijzen vind ik wat aan de hoge kant. Ik heb een hogere dosering nodig en moet eerder terugkomen dan normaliter het geval is. Dit omdat mijn gezichtspieren niet zo snel onder de indruk zijn van Botox (denk ik). Maar Frodo levert een stukje maatwerk op Botox gebied en dan komt het vaak goed. Ik vind het zonde dat het voor veel mensen niet betaalbaar is. Ik ben van mening dat als je, na een behandeling, in de spiegel kijkt je een stuk gelukkiger bent en zelfverzekerder door het leven gaat.
Thijs: De behandelingen zijn niet goedkoop, maar dat geldt ook voor de meeste cosmetische producten.
Johan: De prijzen zijn wel aan de hoge kant, maar ik zou er niet op bezuinigen. Het gaat meer om vertrouwen dan dat ik op zoek was naar een prijsvechter in deze markt.
3. Steeds meer mannen bezoeken cosmetische klinieken. Waar denk je dat deze stijging vandaan komt?
Pierre: In de media is het niet meer dan normaal dat mannen ook wat aan hun uiterlijk kunnen en mogen doen. Als ik bij de drogist kom dan zijn er voor mannen diverse soorten en keuzes aan verzorgingsproducten. Dat was er vroeger niet of veel minder. Het is nu natuurlijk ook meer bekend en geaccepteerd dat je als man ook bij diverse cosmetische klinieken terecht kunt. Tevens vind ik het erg prettig dat je bij de Kliniek van Frodo aan de buitenkant niet kunt zien dat het een cosmetische kliniek is. Dit maakt het denk ik voor mannen (en ook vrouwen) gevoelsmatig makkelijker om naar binnen te stappen.
Thijs: Het taboe dat mannen niks aan hun uiterlijk mogen doen verdwijnt langzaam.
Johan: Er speelt: “Als er één schaap over de dam is ….”, maar de communicatie over cosmetische behandelingen is ook steeds opener en er is makkelijk van alles over te lezen op internet, inclusief reviews. Je bent ook op zoek naar vertrouwen.
4. Hoe zou je de nog twijfelde collega/vriend overhalen een behandeling te ondergaan?
Pierre: Ik praat nog niet zoveel over de behandelingen die ikzelf heb ondergaan. Ik zeg in het algemeen dat ik het normaal vind als mensen voor dit soort behandelingen kiezen. Bij kennissen die last hebben van rimpels, kraaienpootjes ofzo, en hierover zeuren daar promoot ik het om in ieder geval een consult aan te vragen om er over te praten en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dan kun je alsnog zelf beslissen of je het wel of niet doet.
Thijs: Hem de voordelen van het resultaat van de behandeling voorleggen.
Johan: Ik ga niemand overhalen. Als je overigens een zodanige cosmetische behandeling ondergaat dat je een kleine identiteitsverandering ondergaat, dan kan het fysiek mooi zijn, maar psychisch moet je dat ook wel aankunnen. Daar zou ik bij de twijfelende collega/vriend niet te licht over denken.
5. Van welke behandeling kun je je voorstellen dat vrouwen deze ondergaan? Waarom?
Pierre: Eigenlijk alle behandelingen. Maar vooral daar waar de ‘ouderdom’ de overhand neemt en dit door tal van soorten behandelingen kan worden tegen gegaan. Men wil niet als een gekreukelde krant/oud perkament door het leven gaan. Althans, dit geldt dan met name voor de mensen die ik spreek. Als mensen iets aan zichzelf willen veranderen omdat ze er niet tevreden over zijn, of het nu om borstvergroting, ooglidcorrectie of wegwerken van rimpels gaat, als het verantwoord wordt gedaan, dan is dat ieders eigen vrije keuze en dat moeten wij vooral zo houden.
Thijs: Botox in voorhoofd. Een dikke fronsrimpel is niet echt vrouwelijk.
Johan: Volgens mij kan ik mij alles wel voorstellen, maar het hangt wederom van de persoon af.
Geplaatst in Anti ageing