Rood vlees…..
4 januari 2011
Veel patiënten vragen mij hoe gezond/ ongezond rood vlees voor je is.
Rundvlees, varkensvlees, lam en kalfsvlees zijn uitstekende (en lekkere) eiwitbronnen.
We weten dat proteïnes essentieel zijn; zonder adequate proteïnes veroudert ons lichaam in snel tempo.
Dit komt doordat onze spieren, organen, botten, huid en bijvoorbeeld de antilichamen ons immuunsysteem uit eiwitten bestaan. Ook veel essentiële processen in ons lichaam gebruiken eiwitten.
Net als vis en gevogelte bevat rood vlees alle noodzakelijke aminozuren.
Rood vlees bevat echter ook verzadigde vetten en deze kunnen een disbalans in het lichaam veroorzaken.
Een ander negatief aspect (en dit omvat eveneens gevogelte) is dat zij ook antibiotica, hormonen en andere substanties kunnen bevatten.
Ik raad dan ook aan altijd organisch vlees te eten, wat volledig antibiotica- en hormoon vrij is.
Een andere optie is, om eens te kijken naar ‘nieuwe’ typen vlees, zoals buffel en struisvogel. Beide typen vlees hebben de veelzijdigheid en het aroma van rood vlees, echter zijn dit veel gezondere varianten.
Geplaatst in Blogs over liquid facelift