phone icon
email icon
Maak een afspraak

Maand: oktober 2015

Peeling: wat doet het voor je huid?

21 oktober 2015

De peeling is al sinds jaar en dag een populaire cosmetische huidbehandeling. En dat is niet voor niets want, met een peeling wordt de bovenste laag van de huid effectief verwijderd. Op deze manier kunnen kleine beschadigingen in de huid worden aangepakt. Denk aan sporen van acne en littekens, maar ook kleine rimpels en pigmentvlekken. Het resultaat? Nieuwe, jonge huidcellen komen aan de oppervlakte. Oneffenheden verdwijnen en de huid ziet er gladder, steviger en frisser uit.

Soorten peelings

Er zijn verschillende soorten peelings, met elk specifieke eigenschappen. Een voorbeeld hiervan zijn fysische peelings, waarbij de bovenste huidlaag (mechanisch) wordt verwijderd met behulp van bijvoorbeeld een laserbehandeling of microdermabrasie, wat letterlijk ‘afslijpen van de huid’ betekent. Ook bestaan er chemische peelings waarbij de huid met een chemische stof wordt behandeld, bijvoorbeeld TCA. Een chemische peeling zorgt ervoor dat de oppervlakkige huidcellen afsterven.

Is een peeling wat voor mij?

Een peeling is effectief bij verschillende huidproblemen. Ik raad een peeling aan als je last hebt van:

  • grove poriën
  • huidveroudering
  • een doffe huid
  • pigmentvlekken
  • zonneschade
  • acne

Behandeling peeling

Gewoonlijk wordt een peeling toegepast op het gezicht, maar het is ook mogelijk om een behandeling toe te passen op plekken waar de huid dunner is, zoals de hals en het decolleté. Een peeling duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. De huid wordt eerst schoongemaakt en vervolgens moet de peeling een aantal minuten inwerken, afhankelijk van de reactie van de huid. Het beste resultaat wordt behaald na ongeveer vier behandelingen. Omdat de huid na een peeling extra gevoelig is, adviseer ik je om kort na de behandeling direct zonlicht te vermijden.

Fruitzuurpeeling

In onze kliniek wordt gewerkt met de Neostrata Peeling, een peeling die veel dieper inwerkt dan normale gezichtsbehandelingen. Neostrata is namelijk een glycolzuurpeeling. Glycolzuur valt onder de organische zuren en komt met name voor in fruit. Daarom wordt dit zuur ook wel fruitzuur genoemd. Het zuur stimuleert de celdeling van de huid, waardoor de structuur van de huid wordt verbeterd. Fruitzuren bezitten over een krachtige oxyderende werking die de verbinding van het collageen en elastine in de huid vergroot. Dit alles zorgt voor een verjongend effect. Kortom, de Neostrata Peeling:

  • zuivert de poriën
  • herstelt de zuurgraad
  • verfijnt de poriënstructuur
  • verhoogt de celdeling
  • verstevigt de vaatwandjes
  • werkt vochtbindend

Geplaatst in De huidLeave a Comment on Peeling: wat doet het voor je huid?

Waarom anti-oxidanten zo belangrijk zijn

9 oktober 2015

Antioxidanten zijn een verzamelnaam voor onder andere de vitaminen C en E, het mineraal selenium en bioactieve stoffen die te vinden zijn in groenten, fruit, thee en rode wijn. Deze stoffen zorgen ervoor dat de schadelijke effecten van vrije radicalen worden beperkt. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen in het lichaam die onder andere ontstaan door roken, slechte voeding, medicijnen en uv-straling. Maar welke gevolgen hebben vrije radicalen precies en wat kun je doen om de invloed van deze radicalen te bedwingen?

Vrije radicalen en anti-oxidanten

Oxidatie is een geheel natuurlijk proces. Hierbij beschadigen zogeheten vrije radicalen lichaamscellen. Ook kunnen deze agressieve stoffen de celdeling ontregelen. Op termijn kan oxidatie mogelijk hart- en vaatziekten of kanker als gevolg hebben. Ook kan er in de huid een reactie ontstaan in de vorm van DNA-schade, rimpels, ouderdomsvlekken en aangetast bindweefsel. Ondanks het feit dat er altijd vrije radicalen in het lichaam aanwezig zijn, zijn er diverse middelen om de toename van vrije radicalen te beperken, zodat de huid herstelt en versterkt. Antioxidanten zijn hier een voorbeeld van.

Hoe krijg je voldoende anti-oxidanten binnen?

Ik raad je aan om op de volgende dingen te letten in het kader van huidveroudering en het beperken van de schadelijke effecten van vrije radicalen.

  • Eet voldoende fruit. Vooral pruimen, aardbeien, meloen en (bos)bessen bevatten veel antioxidanten.
  • Ook groenten zitten boordevol antioxidanten. Met name het eten van asperges, broccoli, wortels en bloemkool zijn aanraders om de schadelijke effecten van vrije radicalen tegen te gaan.
  • Lycopeen in tomaten helpt je lichaam met het opruimen van schadelijke uv-straling. Desondanks is het verstandig om je huid goed te beschermen wanneer je de zon ingaat. Smeer je daarom in met een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 en gebruik een goede gezichtscrème om je huid te beschermen tegen de zon.

Anti-oxidanten ongezond?

Hoewel antioxidanten heel gezond zijn, moet je het gebruik ervan niet overdrijven. Zo hebben onderzoekers uit Finland uitgewezen dat hoge doseringen van het antioxidant vitamine A de kans op longkanker onder rokers niet verlaagt, maar verhoogt. Ook is een teveel aan vitamine A niet goed voor zwangere vrouwen en kinderen. Het is dus van belang om niet overdreven veel antioxidanten in te nemen. Wanneer je gezond en gevarieerd eet, krijg je de meeste antioxidanten al voldoende binnen. Een klein beetje hulp van buitenaf is echter niet overbodig.

Geplaatst in De huidLeave a Comment on Waarom anti-oxidanten zo belangrijk zijn

Facelift VS liquid facelift?

1 oktober 2015

Wat zijn eigenlijk de verschillen met de chirurgische facelift en de liquid facelift?

Er zijn verschillende soorten facelifts. Naast de meest bekende facelift zoals de MACS-lift, de hals-fcelift of de S-lift (waarbij de plastisch chirurg een incisie maakt rond het oor en zo de huid en spieren straktrekt) is er ook de liquid facelift. De chirurgisch facelift begint zijn populariteit in rap tempo te verliezen aan de liquid facelift. Maar waarom?

Liquid facelift

De liquid facelift, ook wel facelift zonder operatie genoemd, is een combinatie van gespecialiseerde behandeltechnieken met fillers zoals Radiesse, Restylane of Juvederm. Zo wordt er vooraf aan de behandeling een analyse van je gezichtskenmerken gemaakt. Vervolgens worden onder plaatselijke verdoving op verschillende plaatsen in de huid afgemeten hoeveelheden hyaluronzuur ingespoten. Door middel van de liquid facelift worden verslappingen in het gezicht hersteld en komt het volume van de huid terug, met een jeugdigere uitstraling als resultaat. Voor deze behandeling is een operatie dus niet nodig en je huid herstelt sneller dan na een chirurgische facelift.

Chirurgische facelift

Zoals de naam al zegt vindt de chirurgische facelift plaats op de operatietafel. Bij deze behandeling wordt de huid en het het onderhuids weefsel aangetrokken, waardoor de huid strakker wordt.  Een natuurlijk effect is zeer moeizaam te bereiken omdat er maar weinig mensen echte een indicatie hebben voor het aantrekken van de huid.
De voornaamste oorzaak voor het verouderen van de huid ligt bij volumeverlies van onderhuids weefsel en niet van het ‘groter worden van de huid’. Met een chirurgische facelift wordt echter alleen de huid strak getrokken en niet het volumeverlies hersteld.

Met een liquid facelift wordt er zonder snijden een natuurlijk resultaat gecreëerd. Bijkomend voordeel: na de behandeling kan je direct naar huis!

Geschiedenis facelift

In de afgelopen decennia is de populariteit van facelifts toegenomen. Aan het begin van de 20e eeuw werd voor het eerst een facelift uitgevoerd. Tot de jaren ’60 werd er daarbij nagenoeg alleen huid weggenomen. Een chirurgische facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De facelift wordt ook bij bekende Nederlanders steeds minder uitgevoerd omdat de ‘downtime’ zo lang is. Er bestaat een kans op een nabloeding. Ook kan er een infectie optreden. Soms raakt daarnaast een zenuw beschadigd waardoor het gezicht gevoelloos of verlamd kan raken. Bij een donkere huid kan een facelift zo nu en dan littekens veroorzaken. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer mogelijkheden voor huidverbetering zonder dat hier chirurgie aan te pas komt. Doordat de risico’s hiervan nagenoeg nihil zijn, kiezen veel mensen hiervoor. Voorheen was de de Liquid facelift Amsterdam voorbehouden, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om de behandeling in Den haag, Rotterdam of Beda te doen. Tegenwoordig zijn er echt steeds meer mogelijkheden voor huidverbetering zonder dat hier chirurgie aan te pas komt. Doordat de risico’s hiervan nagenoeg nihil zijn, kiezen veel mensen hiervoor.

Voordelen liquid facelift vs klassieke chirurgische facelift

  • Natuurlijke uitstraling blijft behouden (vs nog strakker en gladder dan ….)
  • Verslappingen en volumeverlies worden hersteld (vs alleen het herstel van de verslapping huid)
  • Liquid facelift is zonder snijden
  • Geen narcose nodig
  • Laat geen littekens achter (vs littekens rondom het oor/ haarlijn)
  • Resultaat direct zichtbaar (vs afwachten totdat het wondbed genezen is en het resutaat gesetteld is)
  • Nagenoeg geen downtime (vs twee weken onderduiken met verband op je hoofd)
  •  Oplosbaar/ omkeerbaar met eenvoudige injecties( vs is een chirurgische facelift mislukt, dan is het herstellen vaak niet (goed) mogelijk
  • Duidelijke opbouw prijs ( vs de chirugische facelift kosten vallen vaak hoger uit dan begroot door oa anesthesie, aanvullende beh ed)

Voordelen chirurgische facelift vs liquid facelift

  • Volledige huidverstrakking (vs strakkere huid behorend bij de leeftijd)
  • Mogelijkheid om ook de hals te verstrakken (de hals facelift is de enige echte oplossing om de hals te verstrakken, met injectables lukt dit (bijna) niet)
  • Permanent resultaat (vs tijdelijk resultaat)
  • Mogelijkheid om direct ook een ooglidcorrectie te doen

Geplaatst in Blogs over liquid faceliftGetagd , Leave a Comment on Facelift VS liquid facelift?