Artikel over: Q-switched laser
9 maart 2016
Q-switched lasers worden vaak gebruikt voor de verwijdering van tattoeages en andere huidproblemen die hoge laser intensiteiten vereisen. De Q-switched laser is de eerste klinisch geteste non-ablatieve laser en recentelijk is er een nieuwe generatie van deze lasers met hogere krachten en gefractioneerde stralen geintroduceerd voor non-ablatieve huidvernieuwing en verjonging.
Fractional lasers veranderen thermisch gezien alleen een klein volume van de huid, dus een complete aantasting van zowel de opperhuid als de huid compartimenten wordt daarmee voorkomen. Als gevolg daarvan is fractional selectieve photothermolysis een “gouden standaard” geworden in non-ablatieve en ablatieve laser behandelingen voor de behandeling van huidproblemen zoals acne littekens, chirurgische, atrofische (kleine littekens vaak voorkomend bij acne en na waterpokken) en pigmentloze littekens, melasma, lentigines (pigment-, zone-, levervlekken), poikiloderma civatte (schade door zon) en dyspigmentatie.
De fractional non-ablatieve techniek gebruikt infrarode lasers. Het doel van een fractional non-ablatieve laser is om een gecontrolleerde huidwond te creëren zonder de bovenliggende opperhuid te beschadigen, zodat alle stadia van wondgenezing en huidvernieuwing onder de biologische bescherming van een intacte opperhuid gebeurt.
long puls 1,064nm Nd:YAG lasers zijn non-ablatief.
We zetten het in als “clearlift” voor de verbetering van rimpels, en milde huidverstrakking.
Short puls Q-switched 1,064 nm Nd:YAG lasers zijn vaak gebruikt in toepassingen die hogere laser intensiteiten, zoals bijvoorbeeld bij de verwijdering van tattoeages. Het is interessant genoeg de eerste non-ablatieve laser die meer dan een eeuw geleden klinisch getest is voor de behandeling van rhytiden, oftewel rimpels.
Geplaatst in Laser behandeling