Wat zijn eigenlijk de verschillen met de chirurgische facelift en de liquid facelift? Er zijn verschillende soorten facelifts. Naast de meest bekende facelift zoals de MACS-lift, de hals-fcelift of de S-lift (waarbij de plastisch chirurg een incisie maakt rond het oor en zo de huid en spieren straktrekt) is er ook de liquid facelift. De chirurgisch facelift begint zijn populariteit in rap tempo te verliezen aan de liquid facelift. Maar waarom?
De liquid facelift, ook wel facelift zonder operatie genoemd, is een combinatie van gespecialiseerde behandeltechnieken met fillers zoals Radiesse, Restylane of Juvederm. Zo wordt er vooraf aan de behandeling een analyse van je gezichtskenmerken gemaakt. Vervolgens worden onder plaatselijke verdoving op verschillende plaatsen in de huid afgemeten hoeveelheden hyaluronzuur ingespoten. Door middel van de liquid facelift worden verslappingen in het gezicht hersteld en komt het volume van de huid terug, met een jeugdigere uitstraling als resultaat. Voor deze behandeling is een operatie dus niet nodig en je huid herstelt sneller dan na een chirurgische facelift.
Zoals de naam al zegt vindt de chirurgische facelift plaats op de operatietafel. Bij deze behandeling wordt de huid en het het onderhuids weefsel aangetrokken, waardoor de huid strakker wordt. Een natuurlijk effect is zeer moeizaam te bereiken omdat er maar weinig mensen echte een indicatie hebben voor het aantrekken van de huid. De voornaamste oorzaak voor het verouderen van de huid ligt bij volumeverlies van onderhuids weefsel en niet van het ‘groter worden van de huid’. Met een chirurgische facelift wordt echter alleen de huid strak getrokken en niet het volumeverlies hersteld. Met een liquid facelift wordt er zonder snijden een natuurlijk resultaat gecreëerd. Bijkomend voordeel: na de behandeling kan je direct naar huis!
In de afgelopen decennia is de populariteit van facelifts toegenomen. Aan het begin van de 20e eeuw werd voor het eerst een facelift uitgevoerd. Tot de jaren ’60 werd er daarbij nagenoeg alleen huid weggenomen. Een chirurgische facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De facelift wordt ook bij bekende Nederlanders steeds minder uitgevoerd omdat de ‘downtime’ zo lang is. Er bestaat een kans op een nabloeding. Ook kan er een infectie optreden. Soms raakt daarnaast een zenuw beschadigd waardoor het gezicht gevoelloos of verlamd kan raken. Bij een donkere huid kan een facelift zo nu en dan littekens veroorzaken. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer mogelijkheden voor huidverbetering zonder dat hier chirurgie aan te pas komt. Doordat de risico’s hiervan nagenoeg nihil zijn, kiezen veel mensen hiervoor. Voorheen was de de Liquid facelift Amsterdam voorbehouden, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om de behandeling in Den haag, Rotterdam of Beda te doen. Tegenwoordig zijn er echt steeds meer mogelijkheden voor huidverbetering zonder dat hier chirurgie aan te pas komt. Doordat de risico’s hiervan nagenoeg nihil zijn, kiezen veel mensen hiervoor.
Blogartikelen